النظام الغذائي الخاص بالحامل:
الافطار :
2 بيضه مسلوقه
½ رغيف خبز أسمر أو شريحة توست سن
50 جم بطاطس مسلوقه+ ملعقة زبده
3 أنواع من الخضر الخضراء ومنها واحده ورقيه كالخس أو الجرجير أو الفجل
1 كوب زبادي أو منتج منتجات اللبن .
الغذاء:
فنجان شوربه بدون دسم
طبق متوسط سلاطه خضراء بالبنجر والجزر ومتبله بالقرفه والليمون
½ دجاجه أو 2 شريحة لحم أو 400 جم سمك أو 100 جم كبده
طبق متوسط أرز أو مكرونه أو ½ رغيف خبز أسمر
فاكهه من فواكه الموسم أو طبق متوسط مهلبيه
العشاء:
1 كوب لبن أو لبن رايب +
2 فاكهه من فواكه الموسم
أو طبق كبير فروت سلاد باللبن والكريمه
أو2 قطعة واحده من الحلويات أو 2 كعك العيد أو 3 بيتي فور أو 2 غريبه أو 10 بسكويت
أما بالنسبه لفقر الده ونقص الحديد فيجب عليكي الاهتمام بتناول الأغذيه الغنيه به وهي اللحوم الحمراء والكبده والبقول والخضر الخضراء خاصة الورقيه والبيض والمكسرات والفواكه المجففه.
كذلك بالنسبه للكالسيوم اهتمي بتناول 1 لتلر على الأقل من جميع منتجات اللبن مع الخروج بالشمس من 8-10 صباحا ولو حتى في البلكونه لان ذلك يشجع على تكوين فيتامين د المكمل لعمل الكالسيوم
كذلك الاهتمام كل الاهتمام بتناول الأطعمه الغنيه بفيتامين ج فعدم وجوده أو قلته تعطل الاستفاده من العناصر المعنيه والفيتامينات بصفه عامه.وهذه الأطعمه هي الفواكه والخضر الطازجه + الموالح خاصة + المز والأناناس والبروكلي والشمام والقرنبيط .
الافطار :
2 بيضه مسلوقه
½ رغيف خبز أسمر أو شريحة توست سن
50 جم بطاطس مسلوقه+ ملعقة زبده
3 أنواع من الخضر الخضراء ومنها واحده ورقيه كالخس أو الجرجير أو الفجل
1 كوب زبادي أو منتج منتجات اللبن .
الغذاء:
فنجان شوربه بدون دسم
طبق متوسط سلاطه خضراء بالبنجر والجزر ومتبله بالقرفه والليمون
½ دجاجه أو 2 شريحة لحم أو 400 جم سمك أو 100 جم كبده
طبق متوسط أرز أو مكرونه أو ½ رغيف خبز أسمر
فاكهه من فواكه الموسم أو طبق متوسط مهلبيه
العشاء:
1 كوب لبن أو لبن رايب +
2 فاكهه من فواكه الموسم
أو طبق كبير فروت سلاد باللبن والكريمه
أو2 قطعة واحده من الحلويات أو 2 كعك العيد أو 3 بيتي فور أو 2 غريبه أو 10 بسكويت
أما بالنسبه لفقر الده ونقص الحديد فيجب عليكي الاهتمام بتناول الأغذيه الغنيه به وهي اللحوم الحمراء والكبده والبقول والخضر الخضراء خاصة الورقيه والبيض والمكسرات والفواكه المجففه.
كذلك بالنسبه للكالسيوم اهتمي بتناول 1 لتلر على الأقل من جميع منتجات اللبن مع الخروج بالشمس من 8-10 صباحا ولو حتى في البلكونه لان ذلك يشجع على تكوين فيتامين د المكمل لعمل الكالسيوم
كذلك الاهتمام كل الاهتمام بتناول الأطعمه الغنيه بفيتامين ج فعدم وجوده أو قلته تعطل الاستفاده من العناصر المعنيه والفيتامينات بصفه عامه.وهذه الأطعمه هي الفواكه والخضر الطازجه + الموالح خاصة + المز والأناناس والبروكلي والشمام والقرنبيط .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق